Itsie bij de dierenarts

Bijna 17 jaar is onze kat ondertussen en hij is nog altijd heel fit. Hij is nog altijd een beetje te dik, maar hij kan ook nog altijd over de omheining springen om de katten van de buren weg te jagen.

Begin van de week was hij wat ziek en sindsdien eet hij bijna niks meer. Na een paar dagen afwachten, ging ik toch maar met hem naar de dierenarts.

Waar het vroeger een heel gevecht was om Itsie in de auto te krijgen, gaat dat stuk steeds gemakkelijker naarmate hij ouder wordt. Maar waar hij vroeger altijd verlamd van de schrik braaf stil zat bij de dierenarts zelf, wordt dat steeds moeilijker.

Lang verhaal kort: hij heeft 2 keer uitgehaald naar de dierenarts, waarvan 1 keer met succes, de hele tijd zitten blazen en grommen, en 2 keer ontsnapt van de tafel.

Voor zover de dierenarts kon zien en voelen, is Itsie nog heel gezond en is er geen duidelijke oorzaak voor zijn verminderde eetlust. Hij is ontwormd en kreeg iets tegen de misselijkheid. En nu afwachten of hij snel terug gaat eten.

Voor mij was dat dierenartsbezoek een memorabele gebeurtenis, maar Itsie ging gewoon in de zon liggen alsof er niks is gebeurd.

Plaats een reactie