Vakantie

De eerste helft van ons verlof met Zoon zit erop, en het viel goed mee.

Na de gebruikelijke familiebezoekjes het eerste weekend, werden we gezegend met 2 echte zomerse dagen.
We gingen met Zoon naar het provinciaal domein en hij leefde zich uit in de roeibootjes dor de roeispaan te laten pletsen in het water, en in de uit de grond spuitende fonteintjes waar hij steeds in en uit liep. Hij was kletsnat en super enthousiast.

Toen het slechter weer werd gingen we met Zoon naar het zwembad. Dat was al 9 maand geleden en de eerste dag bleef hij braaf naast de spuitende slang zitten. De tweede dag kon ik hem toch overtuigen dieper in het water te gaan.

Verder hebben we Zoon laten kennis maken met Toy Story. We hebben ze alledrie, maar de derde film ziet hij het liefst. De roze beer is zijn grote favoriet. Hij heeft nog niet helemaal door dat die eigelijk de slechte is.
Hij kreeg ook 2 Lego-setjes van Toy Story, en nu heeft hij zijn eigen roze beer, Woody en Buzz, Aliens, Dinosaurus en Varken. Allemaal heel behulpzaam om hem in zijn bed te krijgen, als “de popjes” ook gaan slapen.

Andere favoriet is zijn Duplo trein. Hij kan de spoortjes al zelf aaneen doen, maar hij maakt nog geen gesloten traject. Daar helpen wij dan even mee, en vervolgens laat hij de elektrische treintjes rondrijden, of duwt hij een ander treintje zelf helemaal rond.
Ook deze moeten ’s Avonds mee naar zijn bed als we willen dat Zoon gaat slapen.

Hij gaat nog steeds flink op de grote wc-met-verkleinbril-en-trapje, en loopt daardoor meestal in zijn bloot gat rond. Zonder broek kan hij het immers helemaal alleen en dan voelt hij zich groot. Voorlopig houdt hij buitenshuis nog altijd braaf zijn broek aan.

Hopelijk verloopt de tweede week ook zo vlot.

Plaats een reactie