Bloemen en zand

Nog een laatste keer een weekendje ontspannen voor de trouw, dat was het idee.
Behalve dat we geen enkel weekendje volledig vrij meer hadden toen we aan het ontspannen weekendje dachten.
Even probeerden we nog de fotoshoot van vorige week te verplaatsen, tot bleek dat dat Valentijnsweekend was en alles al volgeboekt was. En naar goede gewoonte communiceren wij zo'n dingen met onze fotograaf alvorens te checken naar de reeële mogelijkheden. Ook hier wisselden we dus meer dan 1 mailtje à la “Kunnen we niet het weekend erop afspreken?” en “Bij nader inzien toch liever het weekend ervoor…” (Dat is bij deze dan ook weer opgehelderd).

Het weekendje weg werd dus 1 overnachting in Oostende.
's Morgens hadden we nog eerst een afspraak met onze geweldig enthousiaste bloemist. Toen we hem enkele weken geleden de eerste keer aanspraken over ons huwelijk, hebben we enkel gezegd dat we witte en rode rozen wilden in het bruidsboeket. Het enige wat hij nog vroeg was of we voor romantisch of modern wilden gaan. We kozen voor romantisch, en de rest heeft hij er helemaal bijverzonnen. “Een gesloten, compact boeket met een bodem van en wat afhangend .”

Na een kwartiertje foto's zien, gingen we samen naar de kerk om ter plekke de mogelijkheden te bekijken. De kuisvrouw was daar om de deur voor ons open te doen en tegelijk de kerk te kuisen, en daardoor hadden we eindelijk de gelegenheid om de vragen waarvoor de pastoor nooit tijd wil maken aan haar te stellen. Zoals hoe de stoelen bij andere trouwen worden gezet, of de paaskaars dichterbij mag, hoelang de stellingen nog rond de kerk gaan staan, etc…
Toen uiteindelijk bleek dat de kuisvrouw Pluim zijn ouders kent, waren we ineens een heel stuk geruster in onze mis (ervanuitgaande dat ze wel wat invloed heeft op de pastoor ook…).

De bloemist liet ondertussen zijn fantasie de vrije loop en versierde in gedachten het altaar, de lezer en de paaskaars. Hij had uiteindelijk 2 geweldige ideeën waaruit wij er 1 kozen.
Hij zal in hoogsteigen persoon de hele kerk versieren die ochtend, in tegenstelling tot andere bloemisten waar we de bloemstukjes mochten gaan afhalen en zelf in de kerk leggen.

Na de uitgebreide bespreking met de bloemist, vertrokken we richting Oostende waar we tegen 3 uur toekwamen.
We maakten een wandeling door de winkelstraten en gingen uiteindelijk verkleumd terug naar het hotel. Een verwarmend badje later gingen we op zoek naar een restaurantje op de dijk. We herkenden nog het restaurant waar we bijna 2 jaar geleden ook gingen eten, maar omdat we de ingang niet direct vonden, en de mensen ons toch al in het oog hadden, liepen we maar door naar het volgende dat ons aansprak.
De bediening was heel sympathiek, het eten was lekker en we hebben toch al 4 gangen naar binnen gewerkt. Nog 2 meer en we zouden ons huwelijksdiner op krijgen, nog even oefenen dus :)

 

Een gedachte over “Bloemen en zand

  1. Hey Eerste keer dat ik hier kom: proficiat met je verloving! Eigenlijk ga je al bijna huwen.. Ik zet je zeker in mijn favorieten om op de hoogte te blijven!Heb je ondertussen al een idee voor binnenlocatie?

Plaats een reactie